Twee maanden celstraf geëist tegen oud-voetballer Prommayon

Justitie heeft maandagmorgen twee maanden celstraf geëist tegen Geoffrey Prommayon. Dit meldt Omroep Brabant. De voormalig profvoetballer van onder meer PSV en Willem II zou meer dan 22.000 euro aan drugsgeld hebben gewisseld. Ook ex-voetballer Yassine Abdellaoui staat terecht.

Prommayon hoeft overigens sowieso niet achter de tralies: omdat de vroegere verdediger al 71 dagen in voorarrest heeft doorgebracht, betekent de strafeis dat hij niet meer de cel in hoeft. Abdellaoui staat terecht in dezelfde zaak, maar het was maandagmorgen nog niet bekend wat justitie tegen hem gaat eisen.

De zaak tegen de twee voormalig profvoetballers duurt al zeven jaar en is meerdere malen uitgesteld, onder meer vanwege tijdrovende getuigenverhoren op Curaçao, de Dominicaanse Republiek en Jamaica. Het duo zou samen met anderen crimineel geld naar het buitenland hebben overgemaakt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *