Serie A-spelers verdienen miljard euro

De twintig clubs in de Italiaanse Serie A betalen hun spelers dit jaar bijna een miljard euro aan salaris en bonussen, becijferde La Gazzetta dello Sport. Volgens de roze krant ligt het salaris dat de twintig clubs uitkeren op 802 miljoen euro, maar komt het totale bedrag door bonussen en premies uit op rond de miljard euro.

AC Milan betaalt zijn spelers het meest. Die club geeft dit jaar 130 miljoen euro uit aan salaris. Ook Internazionale (121,4 miljoen) en Juventus (100 miljoen) belonen hun spelers rijkelijk. Zlatan Ibrahimovic is met 9 miljoen de grootverdiener in de Seria A. Ook zijn ploeggenoot Ronaldinho verdient fors: 7,5 miljoen euro per jaar. In vier jaar tijd zijn de salarissen in Italië bijna verdubbeld. In 2006 lag het totale bedrag nog op 546 miljoen euro.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *