Scheids weigert om in onderbroek te fluiten

Weer een dieptepuntje op de Nederlandse amateurvelden. Een voetbalwedstrijd tussen twee Rotterdamse eerste elftallen is afgelopen zondag gestaakt nadat supporters tot twee keer toe de broek van de scheidsrechter omlaag trokken. De scheids van dienst besloot daarop terecht dat het welletjes was geweest en staakte het duel. Boosdoeners waren familie en vrienden van spelers van de club Steeds Hooger. Een naamsverandering zou op zijn plaats zijn, want Steeds Lager past een stuk beter bij het niveau en gedrag van deze club. En natuurlijk ook bij de broek van de scheids.

De wedstrijd tussen de eerste teams van Steeds Hooger en Aeolus liep uit de hand toen twee voetballers van beide teams met elkaar op de vuist gingen. Familie en vrienden van de speler van Steeds Hooger kwamen daarbij het veld op om de speler te helpen. Toen de scheidsrechter deze supporters van het veld wilde verwijderen, trok één van hen van achteren het broekje van de arbiter naar beneden, zo meldt.

Na een ingelaste ‘afkoelperiode’ van tien minuten kwam de scheidsrechter met beide teams terug het veld op. Toen hij de supporters aansprak op hun gedrag, werd zijn broekje echter opnieuw naar beneden getrokken. De leidsman vond de situatie toen zo bedreigend dat hij de wedstrijd staakte, verklaren ooggetuigen in AD/Sportwereld.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *