Ex-arbiter opgepakt met zes kilo heroine

Byron Moreno zit diep in de problemen. De voormalig scheidsrechter uit Ecuador is op het JFK vliegveld van New York betrapt met zes kilo heroïne op zak. Hij had deze drugs verstopt in zijn ondergoed, melden Ecuadoriaanse media woensdag.

Moreno had als scheidsrechter allesbehalve een vlekkeloze reputatie. Zo haalde hij zich tijdens het WK 2002 de woede van Italië op de hals door in een wedstrijd tegen gastland Zuid-Korea een zuiver doelpunt van de Italianen af te keuren en Francesco Totti met rood van het veld te sturen. Ook telde hij ook in de Ecuadoriaanse competitie ooit om onbegrijpelijke redenen twaalf minuten blessuretijd bij, wat voor thuisploeg Liga De Quito voldoende was om een 2-3 achterstand om te buigen in een 4-3 zege. Voor deze actie kreeg hij een schorsing van twintig wedstrijden opgelegd.

In de zomer van 2003 zette Moreno een punt achter zijn scheidsrechterscarrière.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *