Deul: ‘Kan net zo goed worden als Robben’

Het was misschien wel de opmerkelijkste transfer van de afgelopen zomer. Boy Deul, die de voorbije jaren wegens blessures nauwelijks in actie kwam, maakte de overstap van Willem II naar Bayern München. In München droomt de 23-jarige middenvelder van een mooie toekomst.

Bij de club van trainer Louis van Gaal is Deul begonnen bij het tweede elftal, maar traint hij ook geregeld mee met de hoofdmacht. De middenvelder gelooft heilig in zijn kwaliteiten. “Ik streef ernaar om steeds beter te worden, net zo goed te worden als Arjen Robben en Franck Ribéry, zegt Deul in het AD. ”Mensen zeggen wel eens dat mijn spel wat op dat van hen lijkt. In potentie kan ik het ook. Vanaf de buitenkant naar binnen draaien, je tegenstander achter je laten en dan scoren.”

Met de overgang van Tilburg naar München ging afgelopen zomer een droom in vervulling. Op het trainingsveld kijkt Deul nog gedurig zijn ogen uit. ”Het is een droom om met een sterspeler als Ribéry te mogen trainen. Ik kan nog veel van hem leren, die handelingssnelheid, dat overzicht, dat positiespel, wauw!”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *