Cruijff: “Dit Ajax is nog slechter dan in 1965″

Johan Cruijff heeft geen goed woord over voor Ajax, waar het voetbalicoon zijn eigen glansrijke carrière begon. “Dit Ajax is nog slechter dan de ploeg uit de periode voordat Rinus Michels in 1965 bij de club kwam”, schrijft hij maandag in zijn column in De Telegraaf.

“Dit is Ajax niet meer. Er moet een grote bezem door. In het belang van de club zou daarom iedereen moeten vertrekken.” De oud-voetballer en -trainer verwijst naar het rapport dat voorzitter Uri Coronel tweeënhalf jaar geleden liet verschijnen. “Met daarin allerlei conclusies en suggesties voor de toekomst. Als je ziet wat daarvan is terechtgekomen, dan is het één groot drama. Qua financiën, qua opleiding, qua scouting, qua aankoopbleid en qua voetbal.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *