CDA en VVD willen Douglas geen paspoort geven

FC Twente-verdediger Douglas krijgt geen hulp uit Den Haag bij zijn poging om Nederland te worden en zodoende voor Oranje uit te kunnen komen. CDA en VVD, die momenteel onderhandelen over een nieuwe regering, zijn tegen een voorrangsprocedure, dat schrijft De Telegraaf.

“Wij willen geen status aparte voor de sport”, aldus CDA-Kamerlid Atsma. “We hebben eerder een discussie over Kalou gehad, die Nederlander moest worden, maar toen dat niet lukte, speelde hij een half jaar later in Engeland. Douglas kan de normale procedure aanvragen, dan is hij nog ruim voor het WK van 2018 Nederlander.”

De VVD is het daarmee eens. “Voor iedereen gelden dezelfde regels”, zegt het VVD-Kamerlid De Krom. “Maar de minister van Justitie kan wel een uitzondering maken.”

De beoogde gedoogpartner PVV was niet bereikbaar voor commentaar. In de rest van de Tweede Kamer zijn de meningen verdeeld. “Iemand voortrekken omdat hij topsporter is, dat is niet nodig”, aldus SP-Kamerlid Leijten. “Trouwens, we hebben genoeg goede voetballers in Nederland. Anders zouden we de WK-finale niet halen.”

De PvdA en D66 zijn wel voor een versnelde procedure voor Douglas. “Als hij in aanmerking komt voor het Nederlands elftal, geeft dat absoluut een meerwaarde”, aldus PvdA-Kamerlid Van Dekken. “Wij zijn erg voor excellentie in Nederland, op het gebied van economie, wetenschap en in de sport”, aldus D66-Kamerlid Schouw.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *