Buikje kost spits McCarthy bijna een ton

Benni McCarthy slaagt er bij West Ham United maar niet in zijn overgewicht kwijt te raken. De club uit Londen heeft daarom besloten om de aanvaller fors te beboeten.

De clubleiding gaf McCarthy onlangs een datum en een streefgewicht door, maar de spits bleek op de exacte datum niet op gewicht te zijn. De oud-Ajacied, die naar verluidt een vetpercentage van 24,2 procent had, kreeg daarom een boete van 96.000 euro.

“Met mijn bottenstructuur word ik snel dikker als ik niet intensief train”, verzucht McCarthy tegen Sportsmail. “En als je een blessure hebt, kan je niet trainen. Ik heb drie weken gehad waarin me verteld werd dat ik niet mocht trainen vanwege mijn knie. Ik mocht zelfs niet naar het krachthonk, dan zou mijn knie opzwellen.”

“Toen ik wel weer mocht trainen was het voor mezelf ook wel duidelijk dat ik twee of drie kilo te zwaar was en ik trainde toen ook niet intensief genoeg”, zegt McCarthy schuldbewust. De aanvaller, die vanwege zijn overgewicht ook al het WK in eigen land miste, kwam tot dusver tot slechts één invalbeurt.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *