“Yuri van Gelder een voorbeeld voor Reis”

Jonathan Reis heeft zijn laatste kans bij PSV gekregen. Volgens trainer Fred Rutten moet hij een voorbeeld nemen aan turner Yuri van Gelder.

Reis werd in januari 2010 ontslagen door PSV toen men er daar achter kwam dat de Braziliaanse aanvaller cocaïne gebruikte. De aanvaller meldde zich aan bij een afkickcentrum en herstelde. Hij heeft bij PSV een tweede kans gekregen, maar kwam afgelopen weekend weer negatief in het nieuws. Hij is zijn rijbewijs kwijtgeraakt door het rijden onder invloeg.

Van Gelder overkwam hetzelfde. De turner werd geschorst door de turnbond toen men er daar achter kwam dat hij aan de cocaïne zat. Hij zat zijn straf uit en won bij zijn eerste wereldbekeroptreden goud op ringen.

“Heel knap”, zegt Rutten in De Telegraaf. “Hij gaat in de fout, maar vecht terug.” Daarbij vermeldt de trainer dat Van Gelder in alle rust aan zijn terugkeer kon werken. “Terwijl Jonathan kan blijven sporten. Dat bemoeilijkt het proces wel”, aldus de trainer.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *