‘Doelman PSG is eigenlijk vijf jaar ouder en heeft andere naam’

In Frankrijk zijn er twijfels ontstaan rondom de identiteit van doelman Edel Bete. De in Kameroen geboren keeper zegt dat hij 24 jaar oud is, maar Nicolas Philibert (een voormalig coach van Edel) beweert dat de Armeens international eigenlijk vijf jaar ouder is. Bovendien zou zijn naam niet Edel Bete zijn, maar Ambroise Beyamena.

Edel ontkent de beweringen, maar het Franse 10 Sport’s Friday zegt over documenten te beschikken waaruit blijkt dat Philibert waarschijnlijk gelijk heeft. De coach trainde Edel toen hij nog in Kameroen woonde, voordat de keeper in 2003 naar het Armeense Pyunik trok. Hij bemachtigde de Armeense nationaliteit en kwam via Rapid Boekarest bij PSG terecht.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *