‘Delorge verdiende ton aan gokschandaal’

Het onderzoek naar het gokschandaal dat het Belgische voetbal jaren in zijn greep gehouden heeft, begint concrete vormen aan te nemen. Volgens de Belgische krant La Dernière Heure wil het federaal parket twaalf mensen verhoren, die tussen 2004 en 2009 geld aangenomen zouden hebben van ‘gokchinees’ Zheyun Ye.

Tot het twaalftal behoort ook Laurent Delorge, die onder contract staat bij Roda JC. In zijn periode bij Lierse SK zou hij ruim een ton verdiend hebben aan Ye, meldt de krant. Ook voormalig Roda JC-doelman Cliff Mardulier en toenmalig Lierse-trainer Paul Put staat op het lijstje van het parket. In totaal zouden negentien duels in België, waarvan achttien op het hoogste niveau, door Ye gemanipuleerd zijn.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *