Usain Bolt wilt gaan voetballen

De snelste man op aarde, Usain Bolt, is blij om een topatleet te zijn. De Jamaicaan geeft zo’n tien keer per jaar acte de presence bij atletiekwedstrijden en is meestal na ruim negen seconden alweer klaar met zijn werk. Een ideale baan zou je zeggen. Maar Bolt zou nog liever profvoetballer zijn geworden. En dan het liefst bij Manchester United. En Bolt droomt niet zomaar wat; hij is bloedserieus. “Als ik fit weet te blijven, kan ik zeker voetbal spelen op een hoog niveau”, aldus de wereldrecordhouder op de 100 meter sprint tegenover The Guardian.

“Het liefst zou ik voetballen bij Manchester United. Mensen zeggen dat het niet realistisch is, maar die hebben mij nog nooit zien voetballen. Als Alex Ferguson mij ziet voetballen in één of andere liefdadigheidswedstrijd, zou hij best eens kunnen denken dat ik in staat ben om Ryan Giggs te vervangen.”

Eerlijk gezegd denken we niet dat Bolt daadwerkelijk in staat is om ooit een serieuze overstap te maken naar het voetbalveld, maar toch zouden we de 24-jarige levende komeet graag eens in actie zien. Als hij daadwerkelijk enigszins een bal kan raken, is Bolt natuurlijk een levensgevaarlijke aanvaller. Hopelijk krijgt hij ooit de kans om zijn grootspraak waar te maken.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *