Peruaanse voetballer helpt bij overval op eigen club

De Peruaanse voetballer Cesar Ccahuantico is veroordeeld tot zeven jaar cel. De dertigjarige speler krijgt de straf wegens medeplichtigheid aan een overval in 2008 op zijn club Cienciano, dat uitkomt op het hoogste niveau in Peru. De verdedigende middenvelder speelde ten tijde van de overval al zeven jaar voor Cienciano.

Ccahuantico en drie andere gemaskerde mannen namen zo’n 80.000 euro mee uit de clubkas van Cienciano, zo meldt Reuters. De politie vond later uit dat één van de daders acht keer had gebeld naar de mobiele telefoon van de voetballer, zowel vóór als na de overval. Ccahuantico is duidelijk niet de slimste van het stel.

Je eigen telefoon gebruiken om een overval te coördineren, tja dan ben je wel heel dom. Ccahuantico mag nu zeven jaar verblijven in een Peruaanse gevangenis. En die staan bekend als de ‘hel op aarde’. Google maar eens op de Castro Castrogevangenis of de Sarita Colonia en je weet wat we bedoelen. Een belletje naar Joran van der Sloot volstaat overigens ook.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *