Strafkamp voor Noord-Koreaanse coach

De spelers van Noord-Korea zijn letterlijk te schande gezet op een plein na terugkeer van het zeer teleurstellende verlopen WK. Dit meldt Radio Free Asia. Bondscoach Jong-hun Kim is niet alleen ontslagen maar op strafkamp gestuurd.

De spelers van Noord-Korea met uitzondering van de in Japan geboren spelers Tae-se Jong en Yong-hak An (die voor de zekerheid niet met de ploeg zijn teruggevlogen) werden op een plein in de hoofdstad Pyongyang op een platform gezet, waarna het volk de spelers kon uitschelden en vernederen met het gooien van tomaten en andere rotte vruchten. De rechtstreeks uitgezonden wedstrijd tegen Portugal (een 7-0-nederlaag) werd als een belediging voor de hele natie beschouwd.

De coach Jong-hun Kim is op strafkamp gestuurd en moet werken in een bouwput gedurende een paar maanden.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *