Nieuwe coach laat alle Franse WK-gangers thuis

De nieuwe Franse bondscoach Laurent Blanc zal geen enkele speler selecteren die op het WK in Zuid-Afrika actief was voor het vriendschappelijke duel met Noorwegen op 11 augustus.

Blanc gaat dus voor een volledige nieuwe selectie. Of de zogezegde straf éénmalig zal zijn valt nog af te wachten. Meer dan waarschijnlijk is Laurent Blanc toch van plan om nog enkele jongens die naar het WK gingen bij zijn groep te voegen vanaf de tweede interland.

Maar voor de eerste partij onder zijn hoede op 11 augustus in Oslo zal Blanc dus voor een volledige nieuwe lichting kiezen. Hij hoopt hier een voorbeeld mee te stellen naar de toekomst toe dat het nooit meer zo uit de hand mag lopen als op het voorbije WK onder de vorige bondscoach Domenech.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *