Adidas wil tien miljoen van Franse bond na blamage WK

Adidas eist tien miljoen euro van de Franse bond vanwege de blamage op het WK. Dit vanwege het mislopen van inkomsten.

De teleurstellende resultaten, in combinatie met wangedrag en arrogantie van de spelers, baarden wereldwijd opzien. Zo werd Nicolas Anelka uit de selectie gezet, nadat hij bondscoach Raymond Domenech de huid vol schold. Ook gingen de spelers tijdelijk in staking. Zelfs de Franse president Nicolas Sarkozy zag zich genoodzaakt zich met de kwestie rond les Bleus te bemoeien.

Adidas, dat vanaf januari 2011 bij Frankrijk plaats moet maken voor rivaal Nike, was bepaald niet gelukkig met de gang van zaken. Door de tegenvallende verkoop van kleding en het gedrag van de Franse internationals eist de Duitse multinational een bedrag van tien miljoen, wat gelijk staat aan één jaar sponsoring.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *