Vitesse gaat meer dan 2 miljoen bezuinigen

Vitesse verwacht dit seizoen nog een tekort van ruim twee miljoen euro op de begroting en moet vijftien procent bezuinigen op de kosten. Algemeen directeur Paul van der Kraan stelde de selectie woensdag op de hoogte van de maatregelen.

Om de uitgaven terug te dringen wil Vitesse nieuwe contractafspraken maken met spelers die ‘drie tot vier ton’ verdienen. Er komt een salarisplafond – de bovengrens is niet bekend – en de club wil achttien van de 27 contractspelers overhouden. De selectie wordt dan aangevuld met vier spelers uit de jeugd of Jong Vitesse. Dat meldt De Gelderlander donderdag.

Daarnaast gaat het premiesysteem op de helling. De Arnhemmers waren afgelopen seizoen enkele tonnen kwijt voor gewonnen duels en gelijke spelen, terwijl de club teleurstellend als veertiende eindigde. Vitessse wil in de toekomst een premie uitreiken voor het bereiken van de play-offs, Europees voetbal of succes in het bekertoernooi.

Paul van der Kraan levert zelf ook in op zijn salaris en achter de schermen zullen enkele arbeidsplaatsen verdwijnen. Er komt voorlopig geen vervanger voor de vertrekkende technisch directeur Marc van Hintum.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *