Mbark Boussoufa wil naar grotere competitie

Anderlecht-speler Mbark Boussoufa staat open voor een overgang naar een grotere competitie.

“Mbark staat inderdaad open voor een mogelijke nieuwe sportieve uitdaging”, zegt zijn zaakwaarnemer Rachid El Ghazali tegen Het Nieuwsblad. “Mbark heeft veel gewonnen in België. Maar hij kan nog beter dan wat hij hier heeft laten zien. Mbark is een ambitieuze jongen. En geef toe: tegen Chelsea of Bayern München spelen, dat is nog iets anders dan tegen Lokeren.”

“Maar begrijp ons niet verkeerd: Mbark heeft het nog altijd naar zijn zin bij Anderlecht”, vervolgt de belangenbehartiger. “Een transfer kan alleen als alle partijen er beter van worden. Hij hoeft niet weg om gelukkig te zijn.”

Anderlecht heeft een prijskaartje van tien miljoen euro om de nek van de 25-jarige Boussoufa gehangen. De geïnteresseerde clubs denken aan een bedrag van zeven miljoen euro. De kampioen van België wil het tot medio 2012 doorlopende contract van de Nederlandse Marokkaan intussen opwaarderen. Als Boussoufa zijn handtekening zet krijgt hij een loonsverhoging van 1,3 naar 1,6 miljoen euro.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *