Voetballer scheurt lever

Shane Duffy is door het oog van de naald gekropen na een botsing op training. De 18-jarige speler scheurde zijn lever en verloor liters bloed. Hij is ondertussen aan de beterhand.

De onschuldige botsing tussen de 18-jarige Shane Duffy en doelman Adrian Walshe had bijna noodlottige gevolgen. De speler van Everton scheurde zijn lever en verloor 3,6 liter bloed. Een operatieve ingreep redde het leven van de jonge Noord-Ier.

Ploegdokter Alan Byrne legt uit: “Hij kreeg 20 eenheden bloed. Je pompt het er aan de ene kant in, maar het lekt er langs de andere kant weer uit. Het enige wat je op dat moment kan doen is zoveel mogelijk toedienen zodat de circulatie naar de hersenen en het hart actief blijft.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *