NEC wordt mogelijk uit competitie genomen

NEC wordt mogelijk uit de competitie genomen, aldus de KNVB. De Nederlandse voetbalbond deed dit dreigement nadat burgemeester Thom de Graaf van Nijmegen liet weten dat NEC geen thuisduels kan spelen in de eerste helft van augustus.

Volgens de richtlijnen van de KNVB moet elke club een thuis- en uitwedstrijd spelen in het eerste of tweede weekeinde van de competitie. Volgens De Graaf is het echter niet mogelijk voor de gemeente Nijmegen, omdat er in augustus veel politiepersoneel op vakantie is.

“We handhaven de regel dat elke club het seizoen begint met een uit- en een thuiswedstrijd. Op 9 juni presenteren we het nieuwe competitieprogramma. Heeft NEC geen accommodatie, dan zullen we de club in het uiterste geval uit de competitie nemen”, zegt Gijs de Jong, manager competitiezaken, tegenover de Gelderlander.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *