5000 euro boete voor Theo Janssen

Theo Janssen moet van de rechter een boete van 5000 euro betalen. Janssen veroorzaakte een verkeersongeluk terwijl hij onder invloed was. Janssen zelf en drie andere inzittenden raakten gewond tijdens het ongeluk. Kevin Moeliker, een van de inzittenden, lag zelfs enkele dagen in coma en is nog steeds niet volledig hersteld.

“Uit bloedonderzoek bleek dat Janssen 0,8 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl voor hem als ‘beginnend rijder’ een limiet geldt van 0,2″, meldt het AD.

Eerder al werd er door het Openbaar Ministerie 120 uur taakstraf geëist. Die eis is echter ingetrokken omdat volgens het OM niet aan te tonen was dat het ongeluk had plaatsgevonden door toedoen van het drankgebruik. Ook aquaplanning, dat een ander woord voor gladheid is, of een technisch mankement aan de auto konden hebben meegespeeld bij het ongeval.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *