Ajacied: ‘Als ik hem mag nemen, mis ik hem niet’

In een korte tijd heeft de jonge IJslandse middenvelder Kristian Hlynsson zich opgewerkt tot een basisspeler bij Ajax. En in de toekomst zou hij graag de strafschoppen gaan nemen voor de Amsterdammers. Hij ziet dit als een ‘verborgen’ talent van hem.

Hij werd door ESPN bekroond met de ‘Talent van de Maand’-prijs voor de maand januari. Hlynsson geeft vol zelfvertrouwen aan dat hij vanaf elf meter succesvol zou zijn voor de Amsterdammers. “Bergwijn is de penaltynemer en scoort alles vanaf de penaltystip. Dan kan ik dus niets zeggen. Of ik tweede sta op het lijstje? Nee. Derde? Ik weet het niet. Maar als ik een penalty neem, dan mis ik niet.”

De IJslander sloot in november pas aan bij Ajax 1, maar lijkt naadloos in het systeem te passen. Volgens de speler zelf heeft dat een duidelijke reden. “Ik ben hier al vier jaar lang en heb twee of drie jaar in Jong Ajax gespeeld. Dat maakt het makkelijker. Het is anders, met nieuwe spelers en het niveau is hoger in de Eredivisie. Maar als je lang in het systeem van Jong speelt en Jong speelt hetzelfde als het eerste, dan helpt dat bij de stap”, besluit Hlynsson.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *