‘Ontevreden PSV’er maakt een grote fout’

Yorbe Vertessen heeft zijn zinnen gezet op een winters vertrek bij PSV. Hij wil meer aan speelminuten komen en denkt deze ergens anders wel te kunnen vinden. Volgens columnist Hugo Borst begaat hij hiermee een fout.

“Ik snap zo’n Vertessen niet. Ik begrijp wel dat hij meer wil voetballen”, begint hij bij De Eretribune. “Ik denk dat Peter Bosz daar wel mee gaat dealen. Vertessen gaat echt wel aan spelen toekomen, ondanks die grote bezetting. Maar je wil hier toch bij horen? Hier wil je toch deelgenoot van zijn?” Bovendien: “En het is altijd beter om in de zomer getransfereerd te worden dan in de winter.”

Mario Been is het met zijn tafelgenoot eens: “Ik denk dat hij nog wel aan spelen gaat toekomen, zeker in uitwedstrijden. Waar veel ruimte is en je zijn snelheid heel goed kan gebruiken. En ik vind het terecht dat hij (Peter Bosz, red.) daar voor gaat liggen. En ik denk dat dat ook de kracht van dit elftal is. Het wordt niet minder als je er een, twee of drie wisselt. Wat dat betreft is het een zeer uitgebalanceerd elftal.”

Bosz sprak onlangs uit dat hij niet wil dat Vertessen vertrekt. De Belg reageerde na de bekerwedstrijd tegen FC Twente (3-1 winst): “Ik kon er nogal weinig op antwoorden, want het is zijn mening. Ik en mijn management hebben een andere mening. Ik denk dat iedereen wel weet dat ik meer minuten wil maken. Aan de andere kant is het ook mooi om hier te blijven en kampioen te worden en Champions League te spelen. Er is geen slechte keuze, maar persoonlijk voor mij is een transfer de beste oplossing zodat ik meer minuten kan maken.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *