‘De Graafschap was dicht bij komst van Ajax-basisspeler’

Kristian Hlynsson had deze zomer bijna Ajax verruilt voor een nieuw avontuur bij De Graafschap. Dit weet technisch manager Peter Bijvelds in de podcast De Stem van de Vijverberg te melden. Uiteindelijk ging de deal niet door en is de middenvelder nu één van de lichtpuntjes bij de Amsterdammers.

In de podcast analyseert Bijvelds het kalenderjaar 2023 van De Graafschap. De club, die op de vierde plaats staat in de Keuken Kampioen Divisie, was afgelopen zomer op zoek naar een creatieve middenvelder. “We zijn uiteindelijk uitgekomen bij Simon Colyn, maar ik was ook heel druk bezig met Hlynsson van Ajax”, vertelt hij.

De Canadese Colyn maakte uiteindelijk de definitieve overstap van PSV en zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2025. Het is niet duidelijk of De Graafschap ook interesse had in de aankoop van Hlynsson. In Amsterdam heeft de enkelvoudige international van IJsland een contract tot medio 2026. Ajax stemde uiteindelijk niet in met een vertrek van de middenvelder.

“Ze hebben er wel nog best lang over nagedacht”, weet Bijvelds zich te herinneren. “Dat het zo snel kan gaan, is wat voetbal mooi maakt. Het verhaal dat ik nu vertel is namelijk bijna apart, maar dit is slechts een half seizoen geleden.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *