‘AZ heeft Pascal Jansen terecht ontslagen’

AZ besloot onlangs om afscheid te nemen van hoofdtrainer Pascal Jansen en dat kwam de club op de nodige kritiek te staan. Maar voormalig AZ-speler Barry van Galen is het daar niet mee eens.

Hij verwijst (in gesprek met ESPN) eerst naar de bekerwedstrijd tegen Quick Boys, die gewonnen werd na strafschoppen: “Bij een avondje uit worden we ook graag vermaakt en dan niet alleen in de laatste tien minuten. Het lukte de ploeg in thuisduels niet meer om het publiek er volledig achter te krijgen. Het spel was te afwachtend, het mag allemaal wel wat aanvallender.”

Over het wat hem betreft tegenvallende voetbal zegt hij nog: “Dat is al een jaar aan de gang.” En dus is de clubleiding wat hem betreft terecht in actie gekomen: “Als er nog langer zou worden gewacht met het ontslag van Jansen, dan zou het voetbal alleen maar slechter worden. Jansen kreeg wel veel met blessures te maken, maar ik denk dat het zeker beter kan. Martens valt als assistent weinig aan te rekenen en hij heeft nog alles om voor te spelen.”

Maarten Martens neemt het stokje voorlopig over van Jansen: “Als AZ vierde blijft, dan is dat best oké. Als het thuis weer wat aanvallender wordt, de sfeer er weer in komt, dan verwacht ik er wel wat van onder Martens.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *