‘Mislintat sprak met Bosz over dienstverband’

Sven Mislintat heeft deze zomer een gesprek gehad met Peter Bosz over een dienstverband bij Ajax. Hier maakt het Algemeen Dagblad melding van. Alleen hadden beide partijen hun twijfels over een samenwerking.

De naam van Bosz viel afgelopen zomer veelvuldig bij Ajax, maar uiteindelijk kwam Maurice Steijn naar Amsterdam toe. Het AD weet nu te melden dat Ajax en Bosz ook echt met elkaar hebben gesproken. Begin juni 2023 ging de Duitser voor het eerst om de tafel met de coach. Enkele dagen eerder kondigde Edwin van der Sar zijn vertrek bij Ajax aan.

Daardoor werd volgens het AD ‘een belangrijk obstakel’ weggepoetst, doordat Ajax – onder leiding van Van der Sar – en Bosz in 2017 niet goed uit elkaar zijn gegaan. ‘Toch overheerst aan beide kanten het gevoel van een date zonder potentie’, stelt het AD over de eerste conversatie tussen Mislintat en Bosz. ‘De sprankeling’ zou hebben ontbroken.

‘Mislintat merkt dat Bosz terughoudend is: de trainer heeft in de dagen hiervoor al meerdere goede gesprekken gevoerd in Eindhoven’, zo klinkt het. Anderzijds had Bosz ook zijn twijfels ‘door de hele aanloop’ en ‘de context van het gesprek’. Toen de zaakwaarnemer van Bosz de boel in april aftastte bij Mislintat, pakte de Duitser namelijk nog niet door.

Binnen Ajax werd een mogelijke komst van Bosz ook niet bepaald toegejuicht. Zo zouden Van der Sar en andere Ajax-medewerkers in de zomer van 2017 het gevoel hebben gehad dat Bosz doelbewust afstevende op een breuk, om zo naar Borussia Dortmund te kunnen gaan. ‘Mislintat krijgt het allemaal mee tijdens zijn vele gesprekken in zijn eerste weken bij Ajax. Niemand raadt hem letterlijk af om voor Bosz te gaan, maar in allerlei terloopse opmerkingen is de teneur helder.’

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *