‘Ik ben bij Feyenoord een ander mens geworden’

Calvin Stengs kent een goed debuutseizoen bij Feyenoord. Hij werd in de zomer door de Rotterdammers overgenomen van het Franse Nice. In een gesprek met ESPN kijkt de middenvelder terug op de eerste seizoenshelft.

In de Eredivisie scoorde hij vijfmaal en gaf hij zeven asssists, in de beker maakte hij één doelpunt en gaf hij een assist. In de Champions League was Stengs ook goed voor een assist. “Feyenoord heeft me veel gebracht”, zegt de aanvaller. ” Ik ben in beeld gekomen bij Oranje en maak veel goals en assists, dus ik ben blij hier. Ja, ik ben hier een ander mens geworden, omdat ik dingen mee heb genomen uit het buitenland.”

Van ESPN-analist kreeg Stengs wat kritiek. In grote wedstrijden zou hij niet thuisgeven. “Ik ben het niet helemaal eens met zijn kritiekpunten, maar zo hebben we allebei onze mening”, zegt Stengs daarover. “Hij vindt dat ik niet thuis geef in de grote wedstrijden, maar in de eerste Champions League-wedstrijden gaf ik dat wel. Misschien in de laatste wat minder, maar volgens mij draai ik een prima seizoen.”

Perez antwoordde daar het volgende op: “Hij is teruggehaald om het in de grote wedstrijden te laten zien en Feyenoord verder te helpen. Ik vind dat hij het in die wedstrijden niet genoeg heeft laten zien, ten opzichte van de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Heracles Almelo. Tegen PSV heeft hij Feyenoord niet op sleeptouw genomen, vind ik.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *