‘Feyenoord deed onderzoek naar komst van twee oude bekende’

Feyenoord heeft afgelopen zomer de mogelijkheden onderzocht om Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij terug te halen naar de club. Alleen bleken deze momenteel onhaalbaar te zijn voor de Rotterdammers. Dit weet clubwatcher Mikos Gouka te melden van het Algemeen Dagblad.

Feyenoord heeft deze zomer de mogelijkheden onderzocht om Stefan de Vrij en Georginio Wijnaldum terug te halen naar de club. Alleen bleken deze twee spelers niet haalbaar voor de Rotterdammers. Dit weet clubwatcher Mikos Gouka te melden van het Algemeen Dagblad.
Arne Slot wees onlangs weer op het verschil tussen Feyenoord en PSV: in tegenstelling tot de Eindhovenaren zijn de Rotterdammers nog niet in staat om transfersommen en salarissen te betalen voor spelers die meteen van toegevoegde waarde zijn, zoals Noa Lang en Hirving Lozano. De regerend landskampioen hoopt wel die stap te maken.

“Slot zegt altijd: daar gaat mijn opvolger mee aan de haal”, begint Gouka in de AD voetbalpodcast. “Slot heeft wel de hoop gehad dat ze zouden zeggen: we halen een speler van vijftien miljoen euro, die we ook nog in de salarishuishouding kunnen inpassen. Ze hebben ook aan De Vrij – die had nog niet bijgetekend bij Internazionale – en Wijnaldum – die speelt nu in de woestijn – gedacht. Dat soort spelers kunnen met hun ervaring en klasse het elftal een boost geven.”

“Maar het moet in de salarishuishouding passen”, gaat Gouka verder. “Wijnaldum had moeten zeggen: ‘Ik heb een berg geld verdiend, ik teken voor een paar jaar en ga daarna wat binnen Feyenoord doen.’ Maar uiteindelijk bleek het allemaal niet haalbaar.” De aanvallende middenvelder tekende een lucratief contract in Saudi-Arabië, terwijl De Vrij zijn contract bij Inter verlengde, tot medio 2025.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *