‘Feyenoord is niet te kloppen in de Eredivisie’

Aan het begin van het seizoen werd Feyenoord lager ingeschat dan zowel Ajax als PSV maar inmiddels zijn de kaarten wel anders geschud. De analytici bij Voetbalpraat zijn het er over eens dat de Rotterdammers dikverdiend kampioen van Nederland zullen worden.

Volgens Kenneth Perez is Feyenoord simpelweg een klasse apart dit seizoen. “Feyenoord is dit seizoen te goed geweest voor alle teams, op alle aspecten. Ze zijn echt niet te kloppen. De periode waarin ze misschien net iets minder waren, wonnen ze alsnog in de laatste fase. Wij hebben zondag de twee concurrenten gezien…”

De confrontatie tussen PSV en Ajax (3-0) maakte volgens Freek Jansen ook buiten het voetballende aspect een ander verschil duidelijk tussen de traditionele top drie clubs. Jansen: “Naast kwaliteit is er ook het fysieke element. Als je ziet hoe Feyenoord tegen FC Utrecht volle bak kan geven, na donderdag. Een late wedstrijd, terugvlucht, noem het allemaal maar op. Toch een knauw gehad daar dat je vlak voor tijd het toch weggeeft. En er dan toch weer staat zondag.”

De hoofdredacteur van Voetbal International ziet ook dat Feyenoord voor de toekomst de zaken ook goed voor elkaar heeft. De spelers blinken uit, maar liggen ook nog eens voor lange tijd vast. “Nu heb je Kökcü, 2025, Slot 2025, Giménez, Trauner en Hancko die nog lang vastliggen. Wieffer is net verlengd. Op dat vlak hebben ze kapitaal gecreëerd. Dat is wel eens anders geweest bij Feyenoord. Ze staan machtig.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *