Van der Vaart snapt niets van keuze Ronald Koeman

Voormalig international en huidig analist Rafael van der Vaart snapt niet dat bondscoach Ronald Koeman middenvelder Jerdy Schouten niet heeft opgeroepen. De middenvelder van Bologna speelt elke week in de Serie A maar lijkt wel uit beeld te zijn.

‘Hij speelt bij Bologna echt de pannen van het dak. Die hoort bij de drie middenvelders met de beste statistieken in de Serie A. Ik heb Schouten in zijn tijd bij Excelsior al een pareltje genoemd. Maar dan gaat hij naar Italië en dan verdwijnt hij uit beeld’, aldus Van der Vaart.

Een speler die wel in gigantisch in beeld is is Mats Wieffer. Daarover zegt Van der Vaart het volgende: ‘Ongetwijfeld zal Koeman Wieffer wat minuten gaan geven. Maar dat is vooral gebaseerd op het feit dat een speler als Wieffer bij Feyenoord elke week zichtbaar is.’ ‘Daarmee geef ik ook kritiek op mijzelf als analist, want ik heb me erop betrapt dat ik ook geneigd ben om naar spelers in de Eredivisie te kijken in plaats van naar spelers die bij gerenommeerde clubs in de Serie A of de Bundesliga voetballen. Zo werkt het gewoon, maar het is ook een les voor ons als analisten én voor de bondscoach om meer naar dat soort spelers te kijken’, besluit de oud-topvoetballer.

One thought on “Van der Vaart snapt niets van keuze Ronald Koeman

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *