‘Memphis Depay morgen in de basis tegen Qatar’

Morgen speelt het Nederlands elftal op het WK haar laatste poulewedstrijd tegen het gastland Qatar. En de verwachting is dat bondscoach Louis van Gaal zal gaan starten met Memphis Depay in de punt van de aanval.

Memphis kan een uur meespelen tegen Qatar. “En dan kun je op je vingers natellen dat hij gaat beginnen”, vertelt Van Gaal tegen de NOS. De 28-jarige aanvaller van FC Barcelona deed tegen Senegal een half uur mee en viel tegen Ecuador in de rust in.

Door blessureleed was Memphis een behoorlijke tijd uit de roulatie. De laatste wedstrijd die hij voor het WK speelde, was de Nations League wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen op 22 september. Namens Barcelona kwam hij een paar dagen eerder voor het laatst in actie.

Het logische slachtoffer van de terugkeer van Memphis zou Steven Bergwijn zijn. De 25-jarige aanvaller van Ajax maakte weinig indruk tegen zowel Senegal als Ecuador en werd in de laatste wedstrijd ook vervangen door de man die 42 doelpunten in 83 interlands maakte.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *