De grote kant van wedden op eSports vandaag de dag

Inderdaad, esports evenementen trekken niet eens zoveel toeschouwers als de FIFA World Cup, maar dat is alleen maar omdat esports nog in de kinderschoenen staan.

In een interview met de pers voorspelde de CEO van G2 Esports de mooie toekomst van de industrie: “De populariteit van voetbal is bekend. Als spel wordt er door sommigen van genoten. Terwijl sommigen dat wel doen, zijn er nog genoeg die dat niet doen. In de ogen van sommigen althans. Velen niet. Maar algemeen bekend is dat het dat wel doet. Uiteindelijk zal esports dat niveau van volwassenheid bereiken.” En esports dicht de kloof in een duizelingwekkend tempo.

In 2021 zou de wereldwijde export markt naar verwachting meer dan 1,08 miljard dollar waard zijn, bijna 50% meer dan in 2020. De populariteit van esports is schijnbaar van de ene op de andere dag verdubbeld, en de Casino Reviewers zijn het daarmee eens, waardoor de weg is vrijgemaakt voor de ontwikkeling van sportweddenschappen.

Meer dan 1 miljard dollar wordt jaarlijks gegenereerd door esports, waardoor het een zeer lucratieve industrie is. Wereldwijd kijken miljoenen mensen toe hoe professionals in toernooien strijden om miljoenen dollars.

Wedden op esports is net zo toegankelijk als wedden op elke andere grote sport, met tal van gerenommeerde bookmakers en wedkantoren die een verscheidenheid aan markten aanbieden. Hier zijn een paar argumenten voor esports wedden die je kunnen helpen een beslissing te nemen.

 

Het is een groeiende industrie

Op het gebied van weddenschappen staan esports nog in de kinderschoenen, vooral in vergelijking met ufabet, voetbalweddenschappen of paardenraces, die allemaal al veel langer bestaan. Hoewel sommigen de duurzaamheid op lange termijn en het rendement op investeringen voor sportorganisaties in twijfel hebben getrokken, lijkt de hausse niet te vertragen, aangezien de deelname- en kijkcijfers jaarlijks stijgen.

De behoefte aan ideaal weer of een goed voorbereid veld is geen factor in de beschikbaarheid van esports het hele jaar door. En er is een grote verscheidenheid aan titels in esports; niet alleen Counter-Strike: Global Offensive en League of Legends, maar ook Fortnite en Valorant. De stijgende populariteit maakt dit een ideaal moment om de basis te leren.

 

1. Het heeft een gemakkelijke interface

Het hele jaar door vinden er voortdurend sportwedstrijden van topniveau plaats. Veel wedstrijden en grote toernooien worden gratis uitgezonden op websites als Twitch en YouTube, dus er is altijd wel iets te zien.

In tegenstelling tot meer traditionele sporten, waarvoor vaak dure diensten of platform aankopen nodig zijn, is dat bij deze sport niet het geval. Door de wijdverspreide beschikbaarheid en populariteit van videogames zijn enorme mensenmassa’s naar sportwedstrijden getrokken.

 

2. Gelijkwaardig maar anders

Mensen die niet bekend zijn met esports zullen misschien verbaasd zijn dat veel beschikbare markten vergelijkbaar zijn met die van een standaard voetbalwedstrijd.

 

3. Inzetten op eSports kan met cryptocurrency

Naarmate de regelgeving inzake “skins betting” (weddenschappen op virtuele “skins” in plaats van echt geld) is toegenomen, hebben verschillende bedrijven hun focus verlegd naar bitcoin. Cryptocurrencies kunnen variëren van het alom erkende Ethereum tot het volledig onbekende. Daardoor heb je meer mogelijkheden om te wedden, en hebben meer mensen toegang tot de markt, maar je moet bekend zijn met crypto, hoe het werkt, en het feit dat het minder gereguleerd is, voordat je ermee gaat wedden.

 

Hoe plaats je een weddenschap op een eSport?

Weddenschappen op esports lijken veel op weddenschappen op meer traditionele sportevenementen. Een van de meest fundamentele soorten weddenschappen in esports is het kiezen van de winnaar van een enkele wedstrijd. Dit is ook bekend als een Moneyline weddenschap, een Head-to-Head weddenschap, een Straight weddenschap, en een groot aantal andere namen, afhankelijk van de goksite of community in kwestie.

Eenvoudig gezegd vind je de beste kansen op het team waarvan je denkt dat het zal winnen en dan zet je in op dat team.

De kansen op een weddenschap weerspiegelen de verwachte uitkomst. In dit geval kan het winnende sportteam anders worden afgebeeld, afhankelijk van waar je je weddenschappen plaatst. Wedders kunnen kiezen uit decimale, Amerikaanse en fractionele winkansen, aangezien esports wereldwijd voor grote menigten worden gespeeld.

Afhankelijk van je geografische locatie en de specifieke kenmerken van de goksite waar je lid van wordt, moet je jezelf vertrouwd maken met hun procedures voordat je inzetten plaatst. Online bookmakers presenteren odds meestal in het decimal format.

 

Conclusie

Fortnite en Valorant zijn twee voorbeelden van recente succesvolle videospellen die kort geleden nog niet eens bestonden. Daardoor gaan de zaken in een razend tempo en veranderen ze voortdurend, waardoor toekomstige uitkomsten ongrijpbaar zijn. De steeds veranderende aard van esports is wat deelnemers en gokkers bezig houdt.

 

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *