Verken nieuwe horizonten – andere populaire sportevenementen dan voetbal waarop je kan wedden

Als het op wedden aankomt is voetbal met voorsprong de populairste sport. Er zijn ook zoveel toernooien overal in de wereld dat je wel steeds ergens kan inzetten op de uitslag van een wedstrijd of de prestaties van een speler. Maar voetbal is lang niet de enige sport waar gegokt wordt. Waarom niet eens andere horizonten verkennen en een weddenschap plaatsen op een belangrijke wedstrijd in een totaal andere sport? Wielrennen, boksen of darts bijvoorbeeld zijn eveneens spannende sporten die je nog intenser beleefd als je wedt. En dat hoeft niet altijd op de potentiële winnaar te zijn.

 

Tour de France

Wielrennen is in België ongelooflijk populair maar op wereldschaal is het eigenlijk maar een nichesport. Toch is er jaarlijks één evenement dat mensen over de hele wereld in de ban houdt: de Tour de France. Dan zie je dat zelfs de gewone sportliefhebber geïnteresseerd is in wedden op wielrennen. Dat zal in 2022 niet anders zijn. Dan start de Tour op 1 juli in Denemarken om op 24 juli de Arc de Triomphe in Parijs te bereiken. Wedden kan al een ruime tijd op voorhand of tijdens de Tour zelf. Je kan inzetten op de etappe winnaars, de gele trui drager, op degene die eerste zal staan in het jongerenklassement of op de winnaar van het bergklassement. Het parcours telt in 2022 zes bergetappes en twee tijdritten. Het is nog eventjes maar het is een mooi parcours voor onze nationale trots Mathieu van de Poel en Wout van Aert.

 

AIBA World Boxing Championship

Het bekendste bokstoernooi ter wereld is AIBA World Boxing Championship dat om de twee jaar georganiseerd wordt in een ander land. Het laatste is nog niet zo lang geleden, van 25 oktober tot 6 november in Belgrado. In 2023 zal het toernooi plaatsvinden in Oezbekistan, in 2025 in Japan. Er is zowel een klassement voor mannen als voor vrouwen en daarbinnen gelden verschillende gewichtscategorieën. Als je wat verstand hebt van de sport is erop wedden vrij eenvoudig. Er zijn maar twee spelers en een gelijkspel komt bijna nooit voor. Je kan wedden op de winnaar van een gevecht, van een ronde, op de methode van winnen (knock-out, technische knock-out of diskwalificatie) en op het aantal rondes.

 

Het wereldkampioenschap darts

Darts is in vrij korte tijd van cafésport uitgegroeid tot big business. Zowel in Nederland als in België wordt er veel aandacht aan besteed. De beste dartsers winnen hoge prijzenpotten en halen lucratieve sponsorovereenkomsten binnen. Het bekendste toernooi is zonder twijfel het wereldkampioenschap darts dat in Londen plaatsvindt van 15 december 2021 tot 3 januari 2022. De totale prijzenpot bedraagt 2.500.000 pond. De winnaar mag daarvan 500.000 pond mee naar huis nemen. Er zijn heel veel mogelijkheden om te wedden op darts. Van de winnaar tot wie een perfecte score kan gooien. Je moet wel wat afweten van de spelregels en de prestaties van de spelers.

 

Even het gokken op voetbalwedstrijden beu? Weet dan dat er genoeg andere toernooien zijn waar je ook kan inzetten en die ook spannend zijn om te volgen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *