‘Memphis kan Lyon voor een bizar laag bedrag verlaten’

Memphis Depay vertrekt wellicht deze winter bij Olympique Lyon. De Spaanse media concludeert namelijk dat zijn werkgever hem voor een fooi wil laten gaan.

Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas verkondigde eerder dit seizoen nog dat Memphis niet vertrekt in januari. Zijn uitspraken lijken echter vooral een poging om de prijs nog op te drijven. De Franse topclub zou namelijk helemaal geen trek hebben in een transfervrij afscheid van de oud-PSV’er in de zomer van 2021 en dat is de consequentie indien een wintertransfer uitblijft.

Volgens Culemania hadden Lyon en Barcelona in de zomer al een akkoord voor vijf miljoen euro plus tien miljoen aan bonussen, maar alsnog bleek Barcelona niet in staat om de deal af te ronden. Zo was er ook binnen het salarishuis geen ruimte voor de Oranje-international. In januari zou een vaste transfersom van vijf à zes miljoen euro opnieuw voldoende zijn voor een deal.

Memphis heeft zijn zinnen gezet op een deal met Barcelona. Bij voorkeur al in januari, want de aanvaller voelt steeds minder waardering bij de Franse club. Fans verwijten hem dat hij al met zijn hoofd in Catalonië zit en dat resulteerde afgelopen weekend nog in een sneer via sociale media.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *