Virgil van Dijk genomineerd voor mooie FIFA prijs

Virgil van Dijk is genomineerd om de beste speler van 2020 te worden. Alleen is Robert Lewandowski wel de uitgesproken favoriet vanwege zijn prestaties bij Bayern Munchen.

De Pool zag door de pandemie eerder een streep gaan door de Gouden Bal-verkiezing, maar mag wel hopen op de FIFA-prijs. Naast Van Dijk en Lewandowski zijn ook Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Thiago Alcântara, Kevin De Bruyne, Robert Lewandowski, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos en Mohamed Salah genomineerd. Deze prijs bestaat overigens pas sinds begin 2017. De eerste winnaar was Cristiano Ronaldo, die werd verkozen tot beste speler over het jaar 2016. Daarna gingen Luka Modric en Lionel Messi de prijs. Vorig jaar was Van Dijk dichtbij met een tweede plaats, maar moest hij de eer aan Messi laten.

Bij de FIFA-verkiezing wordt er ook een prijs uitgereikt aan de beste keeper van 2020. Voor die prijs zijn Alisson Becker (Liverpool), Thibaut Courtois (Real Madrid), Keylor Navas (PSG), Manuel Neuer (Bayern München), Jan Oblak (Atlético Madrid) en Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) de kanshebbers. Voor de prijs Beste Trainer zijn Marcelo Bielsa (Leeds United), Hansi Flick (Bayern München), Jürgen Klopp (Liverpool), Julen Lopetegui (Sevilla) en Zinedine Zidane (Real Madrid) genomineerd.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *