‘Frenkie de Jong was op een haar na speler van SC Heerenveen’

Frenkie de Jong had in 20165 bijna Willem II verruilt voor SC Heerenveen. Vanwege persoonlijke omstandigheden ketste deze overgang uiteindelijk af.

“Het scoutingsteam bestond toen nog uit Bert Pijffers en Peter Maas (nu hoofdscout bij NAC Breda, red.). Op een gegeven moment zijn we heel dicht bij het vastleggen van Frenkie de Jong geweest”, vertelt hoofd scouting Karel Brandsma in de podcast Radio Camataru.

“In april 2015 hebben we met het management van Frenkie, Frenkie zelf, zijn vader en opa uitvoerig gesproken over een overgang van Willem II naar sc Heerenveen. Uiteindelijk is dat om persoonlijke omstandigheden van Frenkie op dat moment niet doorgegaan. Een aantal maanden later is Frenkie toen naar Ajax gegaan. Dat vond ik ook wel erg jammer…”, aldus Brandsma.


Formule1 Volg het FIFA ULTIMATETEAM op INSTAGRAM! En win een WEDSTRIJDSHIRT VAN JE CLUPPIE!! Formule1
Laat hier een reactie achter.

Laat een reactie achter
LIKE ONS EN WIN EEN SHIRT NAAR KEUZE!!