‘KNVB overweegt Feyenoord en PSV puntenaftrek te geven na opstootje’

“Ik verwacht puntenaftrek voor PSV en Feyenoord.” Dat zegt Jan-Hermen de Bruijn, hoofdredacteur van Elf Voetbal op BNR.

Naast de puntenaftrek verwacht De Bruijn ook dat een flink aantal betrokken spelers flinke straffen tegemoet kan zien.

De ruzie tussen de spelers van beide clubs ontstond nadat PSV’er Lens, Feyenoorder Joris Mathijsen opwachtte om verhaal te halen . Matthijsen zou Lens in een duel een elleboog hebben gegeven. Lens pakte Mathijsen bij zijn shirt waarna de vlam in de pan sloeg.

Het respectloze gedrag wordt door de aanklager betaald voetbal van de KNVB onderzocht. De directie van PSV en Dick Advocaat hebben al aangekondigd dat ze met Lens in gesprek gaan. De club uit Eindhoven beslist vervolgens of het maatregelen tegen de aanvaller neemt. Het is voor de KNVB belangrijk om juist nu hard toe te slaan, legt De Bruijn uit. “We hebben eind december met elkaar afgesproken dat we het anders gaan doen. Dit is het moment waarop de KNVB niet alleen zijn poot gaat stijf houden, maar heel hard gaat toeslaan, denk ik.”

Volgens De Bruijn weten de spelers in de Nederlandse voetbalcompetities niet meer hoe ze zich moeten gedragen bij voetbalwedstrijden. “Ik heb afgelopen periode op een aantal andere momenten ook al gezegd. Als je ziet hoe onze spelers zich gedragen bij teleurstellingen in het veld, scheidsrechterlijke beslissingen en je zet dat af tegen hoe dat gebeurt in Duitsland, dan kunnen we gewoon nergens meer tegen. Ik kan me heel goed voorstellen dat er door de KNVB wordt gezegd: genoeg is genoeg en dat we het zo niet langer kunnen accepteren.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *