Burgemeester Amsterdam powned Ajax-fans met sesamstraat

Bij de Amsterdam ArenA waren er volgens de gemeente van Amsterdam om 19.00 uur al meer dan 45.000 fans bijeen voor de huldiging van kersvers landskampioen Ajax. Het programma begon om 17.00 uur, maar in de loop van de middag waren er al duizenden supporters bij de thuishaven.

De selectie van Ajax verscheen tegen 19.30 uur op het podium. Burgemeester Eberhard van der Laan feliciteerde de spelers en werd uitgefloten. Van der Laan zei dat het gewoon is dat de burgemeester bij een huldiging wordt uitgejoeld: “Maar ik had al een seizoenskaart toen jullie nog in je pyjama naar Sesamstraat keken.”

Het feest is niet op het Museumplein omdat het daar vorig jaar uit de hand liep. Na de huldiging ontstonden vechtpartijen en werden vernielingen aangericht. Om een herhaling van vorig jaar te voorkomen, is het feest naar een groot grasveld bij de Amsterdam ArenA verplaatst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *