Racing Genk moet afgetuigde fan één miljoen euro betalen

Racing Genk moet flink de portemonnee trekken. Het hof van beroep in Antwerpen heeft de werkgever van trainer Mario Been mede verantwoordelijk verklaard voor de schade die een fan opliep toen hij op het kampioenenbal van 1999 werd afgetuigd.

Genk moet de 34-jarige Gunther Hanssen uit Diepenbeek een schadevergoeding van meer dan één miljoen euro betalen, zo schrijft Het Belang van Limburg. Dat is hetzelfde bedrag waartoe de daders in 2005 werden veroordeeld. Hanssen had zich in 1999 opgegeven als vrijwilliger van het Rode Kruis om mee te werken aan het georganiseerde kampioenenbal in de Genkse Limburghal. Toen een vrouwelijke collega werd lastiggevallen, maande hij hen aan tot kalmte. Hanssen kreeg een pak slag en werd geschopt tot hij niet meer bewoog. Hij liep een blijvende handicap op.

De twee daders werden in 2001 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar en 22 maanden. In 2005 kregen ze van de rechtbank bovendien te horen dat ze een schadevergoeding van 1.037.977 euro moesten betalen. De rechtbank van Tongeren oordeelde in maart 2010 dat Genk mede verantwoordelijk is en veroordeelde de club tot het betalen van 100.000 euro aan Hanssen en 10.000 euro aan zijn ouders. De Belgische kampioen ging in beroep tegen dat vonnis.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *