Eric Abidal moet levertransplantatie ondergaan

De 32-jarige Eric Abidal, speler van FC Barcelona, zal binnen een korte tijd een levertransplantatie ondergaan. Vorig jaar maart werd er bij Abidal een levertumor geconstateerd. De Fransman onderging een operatie en met succes. Aan het eind van het seizoen kon hij zijn rentree op het veld al maken in de halve finale van de Champions League tegen aartsivaal Real Madrid. Deze wedstrijd wonnen de Catalanen en ze gingen door naar de finale tegen Manchester United op Wembley.

Na afloop van de gewonnen finale tegen Manchester United was het dan ook niemand minder dan Eric Abidal die de trofee omhoog mocht houden.

Barcelona laat in een verklaring weten: ‘Gezien de ontwikkeling van zijn medische toestand zal Abidal in de komende weken een levertransplantatie ondergaan. Dit behoorde altijd tot de opties sinds het begin van zijn behandeling een jaar geleden. We hopen dat iedereen het verzoek van de speler om privacy zal respecteren.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *