Balotelli krijgt boete van 300.000 euro na bezoek aan stripclub

Ruim twee weeksalarissen. Mario Balotelli heeft van zijn club Manchester City een megaboete van 250.000 pond (300.000 euro) opgelegd gekregen.

De Italiaanse spits werd 36 uur voor de wedstrijd tegen Bolton Wanderers, die gisteren (zaterdag) door Manchester City met 2-0 werd gewonnen, nog gesignaleerd in een stripclub. Na afloop van de wedstrijd kondigde manager Roberto Mancini al aan het onvolwassen gedrag van zijn speler te onderzoeken en in een persoonlijk gesprek te vragen of de vermoedens op waarheid berustten. Dat bleek zo.

Mancini heeft hem nu de maximale straf opgelegd, die in het Engelse profvoetbal mogelijk is. “Hij krijgt de maximale boete opgelegd. Ik ben erg teleurgesteld in Balotelli en ik zal met hem praten. Want zijn gedragingen hebben niet alleen een negatieve invloed op hemzelf, maar ook op mij en op de ploeg.”

Balotelli zal het niet direct in zijn portemonnee voelen, aangezien hij een weeksalaris van 110.000 pond (bijna 150.000 euro) opstrijkt. Mancini had na de zege op Bolton Wanderers aanvankelijk nog lovende woorden over voor Balotelli, die voor het tweede doelpunt van City tekende. Dat veranderde snel. “Het is heel onprofessioneel om zo kort voor een wedstrijd nog op stap te gaan. Zo is Mario, maar dat moet wel veranderen. Misschien had hij wel drie of vier keer gescoord, als hij wat vroeger was gaan slapen.”

Het is niet de eerste keer dat de Italiaanse spits wordt gestraft voor zijn wangedrag. Balotelli was net terug van vier wedstrijden schorsing. Daarnaast kent Balotelli nog meer vreemde incidenten. Vorig jaar moest de brandweer bij hem thuis komen, nadat de international vuurwerk in zijn badkamer had afgestoken. Ook gooide hij dartpijltjes naar jeugdspelers en bezocht hij als een ware held een Italiaanse gevangenis.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *