Het Olympiastadion in Berlijn

Het Olympiastadion in Berlijn is een stadion met een zeer rijke geschiedenis. Op de plaats waar het Olympiastadion gebouwd is stond eerst het Duitse Stadion. Het Duitse Stadion was gebouwd voor de Olympische Spelen van 1916 maar deze gingen niet door vanwege het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Toen Duitsland in 1936 de spelen wederom mocht organiseren was het Duitse Stadion alweer te klein geworden. En in 1934 werd begonnen met de bouw van een nieuw stadion, genaamd het Olympiastadion. Het stadion was net op tijd klaar voor de Olympische spelen en werd op dezelfde dag geopend als de Olympische Spelen feestelijk geopend. Sinds 1963 is het ook thuisstadion van de voetbalclub Hertha BSC. Het stadion is in zijn bestaan twee keer gerenoveerd, een keer in 1974 voor het wereldkampioenschap voetbal en een keer in 2006 voor het WK 2006. Boek eens een kamer in Berlijn en laat u verrassen door de veelzijdigheid, gezelligheid en rijke haar rijke historie. En breng natuurlijk vooral ook een bezoek aan het prachtige Olympiastadion.

Het Chaban-Delmas stadion in Bordeaux

In Bordeaux staat ook al zo’n prachtig voetbalstadion met een lange historie, deze gaat helemaal terug naar het jaar 1924. In dat jaar werd het stadion voor het eerst in gebruik genomen door de lokale en zeer bekende voetbalclub FC Girondins de Bordeaux. Sindsdien is het karakteristieke stadion drie keer grondig vernieuwd, namelijk in 1938 voor de wereldkampionschappen in dat jaar, in 1987 ondergaat het stadion een complete vernieuwing om het stadion qua comfort en veiligheid weer helemaal up to date te krijgen en ook in 1998 wordt het als voorbereiding op het tweede wereldkampioenschap dat in het stadion gespeeld nogmaals grondig vernieuwd. Hierbij is de capaciteit van het stadion wel geslonken van zo’n 50.000 toeschouwers naar een klein 35.000
toeschouwers. De naam van dit stadion heeft door de jaren heen wel gevarieerd, ooit werd het Stade Municipal, Parc Lescure of Stade Lescure genoemd, maar sinds 2001 heet het officieel het Chaban-Delmas stadion. Vernoemd naar de langstzittende burgemeester van Bordeaux Jaxques Chaban-Delmas. Bordeaux is ook echt een historische stad die men een keer bezocht moet hebben. Het overnachten in Bordeaux is zeer makkelijk online te regelen, binnen een muisklik vindt men honderden hotels en appartementen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *