Jacobs: ‘Eupen creëerde meer kansen dan Ajax’

Anderlecht mag zijn Europese droom opbergen. Tegen Ajax kreeg de Belgische landskampioen een les in efficiëntie. “We missen teveel strafschoppen”, beschrijft trainer Ariël Jacobs het beeld van Anderlecht in Europa.

Vergeten te scoren en dan het deksel op de neus krijgen. Zo simpel was het verhaal van de 0-3-nederlaag van Anderlecht tegen Ajax, beaamt Ariël Jacobs. “Het zal niet evident zijn om zo’n uppercut te verwerken, maar zondag tegen Westerlo moet dit achter de rug zijn.”

Twee vleugels

Het verhaal had anders kunnen aflopen. “Het eerste kwartier creëren we drie grote kansen en bij het doelpunt van hen maken we een grote dekkingsfout. Dan is er eigenlijk nog niets aan de hand. In het begin van de tweede helft krijgen we nog twee mogelijkheden via Gillet en de strafschop van Wasilewski. Gaat die erin, dan krijg je terug geloof bij de supporters. Nu gebeurt het tegenovergestelde. Bij de 0-2 krijgt Ajax één vleugel en meteen daarna een tweede. Dan was het over en uit.”

Drie goals, het moet zwaar aankomen. De voorbije dagen werd de paars-witte defensie overal geroemd omdat ze zo weinig doelpunten slikte. “Er is ook een verschil tussen België en Europa”, onderstreept Jacobs. “Eupen creëerde hier zelfs meer kansen als Ajax, maar zij scoorden slechts één keer en Ajax drie keer.”

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *