Vitesse in handen van Georgiër Jordania

Vitesse is als eerste Nederlandse club ooit in buitenlandse handen gekomen. De Georgiër Merab Jordania heeft alle aandelen van de Arnhemse club voor een nog onbekend bedrag overgenomen van Maasbert Schouten.

Jordania is oud-speler van onder meer Dinamo Tbilisi. Na zijn actieve carrière werd hij voorzitter van die club en, in 1997, van de Georgische voetbalbond. Hij legde die functie in 2005 neer nadat hij op verdenking van verduistering van staatseigendommen was gearresteerd. In 2003 trad hij even op als bondscoach.

Vorig jaar richtte de investeerder het bedrijf Mj-Georgia op, dat zich toelegt op spelerstransfers en tv-rechten van clubs en landenteams, voornamelijk in de landen uit de voormalige Sovjet-Unie.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *